vrijdag 22 oktober 2010

Waarom heeft Babymand geen keurmerk?

Er zijn in Nederland (en in de Benelux) een groot aantal keurmerken, zoveel zelfs dat u als klant volgens ons door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dit zelfde geldt ook voor ons natuurlijk. Waar gaat een keurmerk over? Wat mag u als klant van Babymand verwachten? Wat kunt u ermee en belangrijker, draagt het bij aan uw privacy, veiligheid en gemak?

Volgens de meeste bronnen wordt een keurmerk als volgt omschreven:

Een keurmerk is een zichtbaar kwaliteitsoordeel over je webwinkel, afkomstig van een betrouwbare bron.
Het voordeel van het kopen bij een webwinkel met een keurmerk is dat potentiele klanten enige zekerheid hebben over het kwaliteitsniveau.

Het Thuiswinkel waarborg zegt over haar leden, dat ze het volgende aanbieden als ze lid zijn.

  • Ik ben lid van de branchevereniging Thuiswinkel.org
  • Ik houd me aan wet- en regelgeving en aan de gedragscodes van Thuiswinkel.org
  • Ik zorg voor een veilige webwinkel omgeving en geef privacywaarborgen
  • Ik geef consumenten recht op onafhankelijke geschillenbeslechting
  • Ik conformeer me aan uitspraken van een door de Consumentenbond ondersteunde onafhankelijke geschillencommissie.

    Als u als consument hier goed naar kijkt, dan biedt het u nauwelijks meer garanties, anders dan dat er ten tijde van aanmelding voldaan was aan de eisen. En dat u uw geschillen bij een onhankelijke commissie kunt neerleggen. De winkelier heeft bij aanmelding aangegeven dat zij zich zullen conformeren aan de uitspraken van deze commissie. Het is echter geen verplichting!

    Omdat de kosten van deze zogenaamde keurmerken relatief hoog zijn en deze kosten ergens terugverdiend moeten worden, heeft Babymand (en de Babymand groep) zich ten doel gesteld zich te conformeren aan de eisen van de Thuiswinkel Waarborg stellingen zonder het keurmerk te willen of kunnen voeren.

    Dit zijn de volgende eisen (en de antwoorden van Babymand).

    1. Weten met wie u zaken doet
    Weten met wie u zaken doet en hoe u het bedrijf gemakkelijk kunt benaderen.

    Babymand is maandag tot donderdag van 09:00 tot 12:00 telefonisch bereikbaar op 038-477 0667.
    Voor dringende zaken kunt u ons buiten deze uren bereiken op: +31 (0)38 452 4110 of +31 (0)6 511 80 576.

    Adres en Route:
    Handelsweg 8-8
    8061 RL Hasselt (ov)

    Vanzelfsprekend vindt u ons ook op de website van de Kamers van Koophandel ( https://server.db.kvk.nl/TST-BIN/FU/TSWS001@?BUTT=050767890000 )
    U bent van harte welkom op ons bedrijf (op afspraak) voor een kijkje in de keuken , hier kunt u natuurlijk ook uw product afhalen.


    2. Algemene voowaarden overeengekomen met de Consumentenbond
    Werken volgens algemene voorwaarden die zijn vastgesteld in overleg met de Consumentenbond onder de toezicht van de Sociaal Economische Raad (SER). De Algemene Voorwaarden Thuiswinkel bieden consumenten meer waarborgen dan de wet.

    Onze voorwaarden zijn helder, inzichtelijk en wettelijk - u vindt ze hier: https://www.babymand.com/voorwaarden/


    3. Veiligheid en privacy
    Uw persoonsgegevens laat u achter in een beveiligde webomgeving, die is voorzien van minimaal een SSL-certificaat (slotje onder of boven aan de webpagina) en uw persoonsgegevens worden verwerkt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Als u commerciële e-mails ontvangt en dat niet op prijs stelt, kunt u zich daarvoor op eenvoudige wijze laten uitschrijven.

    Al uw gegevens worden volstrekt vertrouwelijk behandeld, onze verbindingen zijn beveiligd met een SSL-certificaat en wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde en vertrouwde partners voor betalingsmogelijkheden ( Multisafepay en Paypal ).

    4. Extra bedenktijd bij aankoop van producten: 14 dagen
    Het Thuiswinkel Waarborg geeft bij de aanschaf van producten en diensten recht op een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen. Dit geldt echter niet voor reizen, food, maatwerk, gepersonaliseerde en hygiënische producten, kranten, tijdschriften en voor verzegelde audio- en videodragers, software en diensten waarvan de levering met instemming van de consument reeds is aangevangen. Gedurende de bedenktijd dient u zorgvuldig met producten om te gaan. Het retourneren van producten dient onbeschadigd en in originele verpakking plaats te vinden en u dient terugzendinstructies na te leven.

    Ook hieraan houden wij ons vanzelfsprekend, dit staat ook helder beschreven in onze voorwaarden. Mocht er iets niet goed zijn in het bestelde, dan ruilen wij het om, passen het aan of geven wij u uw geld terug. Natuurlijk zo snel mogelijk.

    5. Veilig betalen
    Betaalopdrachten worden in een beveiligde omgeving verwerkt, die is voorzien van minimaal een SSL-certificaat (slotje onder of boven aan de webpagina).

    Al uw gegevens worden volstrekt vertrouwelijk behandeld, onze verbindingen zijn beveiligd met een SSL-certificaat en wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde en vertrouwde partners voor betalingsmogelijkheden ( Multisafepay en Paypal ).

    6. Onafhankelijke klachtenbemiddeling
    In twee stappen naar een oplossing:
    1. U meldt de klacht bij de webwinkel
    2. Biedt stap 1 geen oplossing? Dan kunt u klachten doorsturen naar Thuiswinkel.org of een beroep doen op de Geschillencommissie Thuiswinkel. Thuiswinkel.org staat garant voor de nakoming van de uitspraken van de Geschillencommissie Thuiswinkel. Deze garantie geldt niet in geval van surseance van betaling of faillissement van het bedrijf; Thuiswinkel Waarborg is geen garantiefonds.

    Wij garanderen u dat wij uw klacht serieus nemen, geschillen waar we samen niet uitkomen leggen wij voor aan het kantongerecht.

    Er zijn een aantal bedrijven die keurmerken uitschrijven voor het thuiswinkelen, allen met haar eigen regels en eisen. Omdat Stichting Thuiswinkel Waarborg de grootste is, hebben wij deze als voorbeeld genomen.

    1. thuiswinkel.org
    2. keurmerk.info
    3. qshops.org
    4. sgr.nl (reisbranche)
    5. stichtingmkbeninternet.nl
    6. mkbok.nl
    7. anvr.nl (reisbranche)
    8. antitrust.nl

    woensdag 20 oktober 2010

    kraamkado of kraamcadeau?

    Kraamcadeau of kraamkado?

    KadoDat de officiële spelling kraamcadeau is, weten de meeste mensen wel, maarkraamkado, dat was vroeger toch wel toegestaan? Het is een wijdverbreid misverstand datkraamkado ooit in het Groene Boekje (of een ander naslagwerk) heeft gestaan. Dat is namelijk niet het geval. Ook in de periode 1954-1995, toen veel woorden naast een 'voorkeurspelling' een 'toegelaten spelling' kenden, was alleen kraamcadeau juist.

    Vermoedelijk is de schrijfwijze kraamkado van vrij recente datum. In hetWoordenboek der Nederlandsche Taal, dat tussen 1864 en 1998 gemaakt werd, komt kraamkado niet voor. De historicus G.C. Molewijk schreef in september 1992 in Onze Taal dat dergelijke "fantasiespellingen" (hij noemt ook aksie, belgies en kompjoeter) in de jaren zestig en zeventig zijn opgekomen. Duidelijk is in elk geval dat de schrijfwijze kraamkado tegenwoordig zeer populair is; via Google vinden we 1,7 miljoen treffers (tegenover 2,8 miljoen voor kraamcadeau).

    Volgens het huidige Groene Boekje is kraamcadeau nog steeds de enige juiste schrijfwijze; het Witte Boekje keurt, in informele teksten, kraamkado ook goed.

    Onduidelijkheid is er trouwens ook wel over de juiste schrijfwijze van het meervoud vankraamcadeau/kado. Juist zijn kraamcadeaus en kraamkado's.

    http://www.babymand.com/kraamkado


    zondag 17 oktober 2010

    Babymand– al 8 jaar originele kraamcadeaus van hoogwaardige kwaliteit

    Babymand– al 8 jaar originele kraamcadeaus van hoogwaardige kwaliteit

    Sinds de oprichting 8 jaar geleden is Babymand uitgegroeid tot een begrip als het gaat om originele kraamcadeaus. Met veel passie, ervaring en met een oog voor detail stelt eigenaresse Hanneke Herweijer de collectie samen die regelmatig wordt uitgebreid met nieuwe producten. Hierbij wordt grote aandacht besteed aan veiligheid en hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels is een groot deel van de collectie voorzien van het eigen Babymand label om deze kwaliteit te waarborgen. Daarnaast werken wij met andere hoogwaardige producten zoals Zwitsal®, Pampers® en NUBY®.

    Van kraammanden tot luiertaarten - onze cadeaus zijn altijd feestelijk verpakt
    U vindt bij ons een ruim assortiment aan originele kraamcadeaus voor elk budget. Ook geschenken die door de brievenbus passen vindt u in onze webwinkel. Wordt de kleine spruit 1 jaar? Dan kunt u bij Babymand terecht voor originele cadeaus zoals zindelijkheidspakketten en loopwagens. De kraamcadeaus worden geleverd in verschillende soorten cadeauverpakkingen zoals manden, dozen en tasjes. Deze worden verpakt in doorzichtig folie en versierd met lint, waarna ze in een stevige kartonnen doos worden aangeboden bij GLS. U kunt desgewenst een kaartje laten meesturen voorzien van uw eigen tekst.

    Snel, gemakkelijk en veilig bestellen in onze webshop
    De Babymand webshop is voorzien van alle gemakken zodat u eenvoudig passende en originele kraamcadeaus kunt vinden en bestellen. Bestellingen met een Nederlands afleveradres die voor 12.00 uur bij ons binnen zijn, worden dezelfde dag nog verstuurd. Wij hanteren vaste bezorgkosten en bieden diverse betalingsmogelijkheden zoals IDEAL, Paypal en op factuurbasis. De verzending van onze producten geschiedt zowel in Nederland als internationaal. Voor verzending naar het buitenland worden extra bezorgkosten in rekening gebracht op basis van het land van bestemming.

    Nieuws, acties en weetjes
    Wij vertellen u graag over onze acties, nieuwe originele kraamcadeaus en leuke weetjes. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief via deze link. U kunt ons ook volgen op Twitter, Hyves en Facebook.